10-03-09

seksisme?

BRUSSEL - De Vrouwenraad dient een klacht in tegen politiebaas Glenn Audenaert wegens vermeende vrouwonvriendelijke uitspraken.

Glenn Audenaert, de gerechtelijke directeur van de Brusselse federale politie, zei vorige week dat hij bedenkingen had bij de vervrouwelijking van de magistratuur omdat vrouwelijke magistraten, onder meer vanwege de combinatie met het moederschap, veel minder beschikbaar zijn voor het werk dan hun mannelijke collega's ... Audenaert zegt dat hij niet de bedoeling had vrouwen te viseren. 'Ik wilde alleen maar zeggen dat vrouwen nog altijd meer gezinstaken op zich nemen.'

Zo'n artikel wekt ergernis bij me op, die man heeft gewoon gelijk, vind ik. En hij zal toch zeker wel uit ervaring spreken, veronderstel ik. Om dan in de krant te moeten lezen dat je een seksist bent en een klacht aan je been te hebben!

large En deze reclame voor P-Magazine "DIKKER dan ooit"

 Tania Dexter die "dik"   gefotoshopt  wordt.

 

Is dit geen seksisme?

Dient die vrouwenraad geen klacht in tegen zo'n vrouw-onviendelijke reclames?

09:04 Gepost in Algemeen | Tags: feminisme | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Proficiat Heel moedig omdat te schrijven en ik ben het helemaal met je eens. Ik hoop dat je gespaard blijft van heftige tegen-reacties.
Het is toch maar wat normaal dat wanneer je kiest voor kinderen (en inderdaad is het vaak de mama) tijd neemt om voor ze te zorgen en dat zoiets ten koste gaat van je professionele bezigheden is toch normaalen helemaal geen
schande.Het is gewoon een realiteit waar de overheid en de werkgevers te weinig rekening meehouden. Zo was ik dus helemaal niet eens met de Franse minister die bevallen was en na enkele dagen terug haar ministeriele activiteiten terug opnam. Dat vond ik niet kunnen. Ook voor Freya Van den Bossche was het allemaal een beetje te veel: holderde- bolder minister, mama en echtgenote worden.
De maatregelen om je loopbaan te onderbreken om meer tijd te kunnen spenderen met en voor je kinderen mogen voor mij nog aanzienlijk uitgebreid worden , ook voor de papa's.

Gepost door: Duvel | 10-03-09

100 % akkoord. Dat juist een vrouwenorganisatie klacht moet indienen ! Het is nog altijd een feit dat vrouwen de kindjes baren, en zelfs voor de meeste carrièrevrouwen gaat vroeg of laat de biologische klok tikken. En dan, ja, begint het zorgen en ook het graag genieten samen, als het goed zit tenminste. En dan, ja, begint het prioriteiten stellen want het is inderdaad nog meestal de vrouw die de meeste zorgtaken op zich neemt ondanks de 'nieuwe man' en dat gaat dan niet samen met altijd, te pas en te onpas klaar te staan voor het 'werk'. (En hoe zit het met gelijk loon voor gelijk werk?)
We zijn hier stilletjesaan Amerika achterna aan het gaan met al dat "klacht indienen"

Gepost door: omamoetje | 10-03-09

Heykes Het is altijd moeilijk in zulke situaties hé...de ene vind dat al vrouwonvriendelijk terwijl de andere er geen graten in ziet...

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 13-03-09

@Duvel : tegenreacties?

Mag ik klacht indienen tegen de magere?!

Gepost door: zapnimf | 13-03-09

De commentaren zijn gesloten.