13-03-09

Traag.

Deze week hoorde ik op de radio een geemigreerde Belgische dame vertellen over het leven in Noorwegen. Hoe ze in 't begin zenuwachtig werd aan de kassa van de Noorse supermarkt omdat alles te traag ging. Hoe de mensen daar eerst een praatje maken met het meisje aan de kassa, betalen en dan pas hun spullen in de boodschappentas steken. Dat het nu voor haar vreemd is te zien hoe jachtig de mensen hier zijn. Bij ons heb je met moeite tijd om je aankopen in te laden, en als het ietsje te lang duurt krijg je een vervelende reactie van de volgende klant en ook het kassameisje wacht niet eventjes, alles moet vlug, vlug,vlug. 

Door mijn nog-niet-helemaal-gerepareerde-knie ben ik al de hele week verplicht om het ook kalmaan te doen. Traag de trap op, traag gaan zitten, heel voorzichtig in de auto stappen, hopen dat de telefoon lang genoeg rinkelt, tijd nemen om mijn been te laten rusten. Zou ik het gewoon worden in Noorwegen?

Gelezen heb ik deze week, nog een keer "Geheime Kamers" en ook "Vochtige Streken" Jaja, en dan gaat het niet over ons Vlaanderenland of onze vochtige kelder, moet ik zeggen :-)

'k Heb ook tv gekeken, iets waar ik als mobiele mens nauwelijks toe kom. "Mijn Restaurant", een programma waar ik al veel over gehoord had maar nog nooit gezien. En wat zag ik? Niets! Jawel, veel reclame, maar voor de rest? Sensatie. Die programmamakers gaan met mensen in zee die nauwelijks kookervaring hebben, met de bedoeling een gastronomisch (!) restaurant uit de grond te stampen. De mensen die geselecteerd worden voor zo'n programma, zijn gedoemd om te mislukken, denk ik. En waarom Peter Goossens aan zo'n programma meedoet, is me een raadsel.

Enfin, niet te veel tv meer voor mij, nog veel goeie boeken, een vlugge kassière en vooral, godverdomme rap weer een gezonde knie, met de nadruk op rap!   

Commentaren

Tutututut. Ongeduldige.
Veel beterschap!

Gepost door: zapnimf | 13-03-09

Je stelde een vraag over de ouderdom van onze hond, wel hij wordt in april 15, en ik ben ook heel erg bang voor de dag dat we hem zullen moeten afgeven. Want die komt steeds maar dichterbij ... Hij sukkelt redelijk erg met zijn gewrichten. Maar we willen hem eigenlijk nooit kwijt ...
Fijn weekend !

Gepost door: Mamapippa | 14-03-09

Zo'n ambetante programma's zijn niets voor mij, het draait eigenlijk allemaal om geld geld geld maar er is absoluut geen meerwaarde aan zo'n programma laat staan dat je er iets van opsteekt...

Geniet nog van je weekend, misschien wel van de zon, en verzorg uw knie goed!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 15-03-09

Geduld ... Ja ik weet het Leen, herstel kan soms te lang duren, maar liever langzaam dan rap met nare gevolgen. Ik ken dit ook, ik zit nu met mijn sinusoperatie in hetzelfde schuitje. Ik heb de eerste week na mijn operatie ook eens gekeken naar "Mijn restaurant", eenmaal is werkelijk genoeg. Ik kan hiervan niets leren, ik sta liever zelf aan de kookpotten en in onze wekelijkse kookles. Voor mij is het eveneens verbazend dat een Peter Goossens hieraan mee doet, 't zal allemaal wel rond geld draaien.

Nog een fijne zondag, en ... misschien tot maandag namiddag

Gepost door: patrick | 15-03-09

Geniet maar van al dat 'traag'. Zie het als de positieve kant van je gekwetste knie.

Gepost door: veerle | 15-03-09

Traag Hoi Leen,
mijn favoriete icoontje is inderdaad een pinguin. 't is een leuk beestje, waggelt raar en ziet er toch adembenemend schattig uit.
Verzorg je knie, spoedig herstel!!
Bloggroetjes,

Gepost door: Pliske | 16-03-09

Wij leven een veel te jachtig leven. Dat is niet aangenaam en niet gezond. Maar dat beseffen we niet ten volle. We zijn opgevoed in een jachtige maatschappij, waarin we worden meegezogen.

Hou jij je maar rustig, Leen. Zodat je knie kan genezen. En lees één van die goeie boeken! :-)

Een prettige dag toegewenst, Leen! En een voorspoedige genezing! (inderdaad, dat mag RAP gaan! :-)

Groetjes

Gepost door: Rudi | 16-03-09

De commentaren zijn gesloten.