28-03-09

Zaterdagmorgen.

Geen wekker die veel te vroeg afgaat, geen wedren tegen de tijd, geen boterhammendoos klaarmaken, geen bus die nog maar eens te laat is.

Zaterdagmorgen is vanuit m'n warme bed luisteren naar de regen, extra veel koffie opgieten, een eitje zacht koken en appelsienen uitpersen. Een dikke weekendkrant uit de brievenbus halen. Tot de noen in pyjama rondlopen en dan een warme douche nemen. En een stil huis, ze slapen nog allemaal.

En eventjes denken aan mijn zoon, wat zou hij doen vandaag, ginds in Parijs. Zijn studietijd daar zit er alweer bijna op, eind mei komt hij naar huis. Aanpassen zal het worden, voor hem maar ook voor ons.

Zonder tastbare reden voel ik me beter vandaag. Ik merkte het bij 't ontwaken deze morgen. Ik merk het omdat ik weer zin heb om iets te schrijven. De muizenissen in m'n hoofd zijn verdwenen. Heeft de regen mijn sombere gedachten weggespoeld? Komt het doordat mijn zusje vandaag terugkeert uit vakantie? Omdat mijn knie eindelijk wat beter is? Of omdat mijn puberdochter over de ergste hormonensprongen heen lijkt te zijn?  

Of is't gewoon omdat  't zaterdagmorgen is? 

 

11:56 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (8)

Commentaren

Muizenissen komen en gaan, maar 't plezanter als ze gaan.

Gepost door: zapnimf | 28-03-09

Iedereen heeft z'n dipje af en toe. Maar ik ben blij om te horen dat het nu beter gaat. Dipjes mogen namelijk niet heel lang duren !
Dikke knuffel !

Gepost door: Mamapippa | 28-03-09

Hihii... die eerste regels omschreven mijn hectische start van gisterenochtend bijna perfect hahahah! Eigenlijk ben ik in het weekend vaak drukker dan doordeweeks...tja, ik werk dan ook niet hè!
Weet niet wat jouw reaktie bij mij ontlokte, maar ik moest er bijna van blozen...lieve woorden!! En je hebt gelijk..onze interesses liggen té ver uit elkaar om elkaars blogs interessant te vinden denk ik ( sorry, ben daarom hier ook al een tijdje afgehaakt...hoewel ik soms nog wel eens kom lezen), maar daarom kun je elkaar als mens nog wel waarderen hè...we zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde, maar daarom niet minder!
Fijne zondag verder nog...een net zo'n rustige als de zaterdag die je hier beschrijft hoop ik! En laat die muizenissen maar verder wegsluipen hè! :-)))
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 29-03-09

Een beetje off-topic. Mizzd-Brugge-Gent: mocht ik een lief hebben, ik zou ze de eerste keren zeker mee uitnemen naar Brugge, maar als 't wa zou blijven duren, dan wordt het Gent. Zeker als we zouden beslissen om in de stad te gaan wonen. Groetjes uit De Pinte

Gepost door: It is I, .... | 29-03-09

Dat is zo leuk aan het weekend! En bij ons worden er dan ook appelsienen uitgeperst ;-)

Dankuwel voor de fijne reactie over mrs Robinson, het is altijd tof om te lezen dat mensen genieten van de liedjes die ik post!

Groetjes en nog een fijne avond

Gepost door: Ourlipsaresealed | 29-03-09

Zaterdag doet altijd deugd.

Gepost door: veerle | 30-03-09

Hey Leen Hopelijk voel je je nog steeds zo monter!

Nu misschien nog meer, met het zonnige weer!

Prettige DINSdag!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 31-03-09

Heykes Elke dag is anders hé...net als ons humeur...en met zo'n zonnetje vandaag kan je niet anders dan vrolijker worden hé :-)

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 31-03-09

De commentaren zijn gesloten.