23-04-09

Onze kleintjes.

Een jongetje van elf  in  Dilsen-Stokkem is maandag bijna ontvoerd. Hij werd net niet van zijn fiets gesleurd,zomaar op de middag, in klaarlichte dag.  "Er heerst extra waakzaamheid nadat de jongen bijna een bestelbusje werd ingesleurd."

Mijn neef moet zijn foto meegeven met de mama van zijn zoontje, voor het geval hij zijn kind eens wil/kan afhalen van school. Ze geven anders het kind niet mee.

Zo'n berichten geven me een gevoel van onbehagen, van onrust ook.

Mijn kinderen klommen nog in bomen, speelden in een oude fabriek, kwamen alleen van school, er stond geen hekje voor de trap, ze zagen cavia's geboren worden en keken naar de  schaapjes in de wei. Ze plukten kersen en maakten kampen. En dat is toch nog niet zo heel lang geleden, de oudste is bijna 23.

Hoe moet het toch met al die kleintjes? Naar de crèche, dan naar peutertuin, bij 't minste geringste naar de kinderspecialist. Een snotneus is niet hygienisch, geen zwarte voeten meer, vandaag de dag. Geen koekje eten in je bed.  Begeleid gaan sporten, of muziekles, of tekenen, met de auto naar school, de fiets is toch te gevaarlijk. Alleen in het kleine tuintje spelen, "pas op voor de bloemetjes, geen bal in mijn tuin, geen lawaai maken voor de buren,maak je niet te vuil" 

Ze worden op handen gedragen, de meeste kleintjes, maar ... 

 

  

00:02 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

Beste Leen Mooi blog,
ik las je post volledig,erg hoe dat de kinderen zelfs overdag niet veilig zijn,het gevoel van de vrije spelende kinderen in de buurt is helaas verdwenen en moet men ze extra in de gaten houden,

wat je op mijn blog zag,het ging erom dat het huilen het hart verzacht en gevoeliger maakt,dat is ook een probleem binnen de maatschappij,de mens is zo druk bezig met allerlei zaken,werk,sport,enz,of andere zaken,dat men zijn Schepper vergeet,het hart wordt als het ware een steen en zal de mens geen barmhartigheid tonen aan zijn medemens,de situatie die we bekend zijn als we op straat zien,zoals ons Geliefde Profeet Mohammad(vzmh) ook vertelt wie bij de beste der mensen zal behoren,iemand die alleen is en Allah(swt) gedenkt en tranen laat vallen uit Liefde voor Hem(swt),

ik wou je eigenlijk gewoon bedanken voor je bezoek en wou natuurlijk ook een kijkje nemen op jouw blog,heb ook een klein info gegeven waar mijn post over ging,je mag altijd vragen stellen als je er moest hebben,of je kunt gratis nl-talige boeken verkrijgen,opgestuurd,geef maar een seintje,

Mvg,...

Gepost door: Islam is de Waarheid | 23-04-09

tja ik heb het ook gehoord
dit is vreselijk
je bent nergens meer veilig en hoe zielig voor de kinderen die niet meer vrij kunnen gaan en staan waar ze willen!
ik hou ook mijn hartje vast als dochter of zoon iets te laat zijn !!!!

Gepost door: callemie | 23-04-09

Die van mij hebben zwarte voeten en snotneusjes maar op straat spelen is er helaas niet meer bij. Zelfs kinderen die in een speeltuin 'lawaai' maken zijn voor sommigen een last... Ze mogen alleen nog binnen heel strikt afgebakende grenzen hun ding doen. En als dat niet goed lukt, krijgen ze snel een stempeltje opgedrukt: ADHD.

Gepost door: Katrien | 23-04-09

Het is soms makkelijk gezegd dat je als ouder je kind teveel beschermd. Maar ik denk dat wat je hoort en ziet vandaag de dag dat je als goede ouder automatisch je kind gaat beschermen. Ouders met kleine kinderen worden bang gemaakt, want zet je de radio aan of TV, je hoort altijd wel iets verkeerds over volwassenen die kinderen lastig vallen. Vroeger zal dat ook geweest zijn maar toen werd erover gezwegen.

Ik geeft toe dat na ons verlies mijn kindjes nog meer goud zijn. Ik verwen ze rot maar er moet ook opgevoed worden.
Ook hier mag men vuil rondlopen, de tuin kan tegen voetballen, de steentjes vliegen in het rond,met een avondbadje is het opgelost en kan iedereen frisjes gewassen naar bed.
De specialisten, gelukkig dat ze er zijn. Zo kan er veel leed van kindjes weggenomen worden zodat ze kunnen spelen, slapen, genieten van het leven.

En zoals Katrien het zegt, zit een kind te veel te bewegen of te veel te roepen, krijgen ze heel snel de stempel ADHD. Terwijl ze kind zijn. Vele mensen zijn blijkbaar vergeten dat hun eigen kinderen ook zo waren. Ze onthouden enkel hoe flink en rustig ze waren.

Gepost door: griet | 23-04-09

Leen, mooie bedenkingen. Ik denk - weet wel zeker - dat er vroeger ook vanalles gebeurde, maar de technische middelen waren er niet: met een fiets kon je moeilijk iemand ontvoeren en je kon ze nadien ook niet "te koop" aanbieden op het internet. Vooruitgang is ook een beetje achteruitgang.
Of de meneer/mevrouw van de eerste reaktie de oplossing heeft ? Misschien komen ze dan wel door hun jeugd, maar als ze 20 zijn blazen ze zich op in de metro van Parijs, of die van Madrid, of ergens in New York, en doden zo ook onschuldige kinderen. We gaan hier de godsdiensten dus niet bij betrekken, want die hebben in de geschiedenis al meer kapot gemaakt dan opgelost. En dan ligt het niet aan de godsdiensten zelf, maar aan een fundamentel minderheid.

Gepost door: Geert | 23-04-09

de mijne hoi Leen,
mijn zoontje kan gelukkig nog op straat spelen, er is een pleintje in de wijk waar ze naar hartelust kunnen voetballen en ze gaan fietsen als ze het voetballen moe zijn.
's Avonds is er dan de (verplichte, maar oh-zo-hatelijke) douche, maar tegen dat het eind augustus is zijn de zwarte voeten niet meer klaar te krijgen (de speelkledij ook niet meer trouwens), maar die 'weken' dan wel weer in de school-schoenen.
Maar als je dan berichten leest zoals dat, dan denk je er toch heel veel over na hoor. Hij mag nog steeds spelen, maar je wil wel weten waar hij zit... wat hem er niet van weerhoudt om toch vanonder de vleugels te kruipen...
mooie blog trouwens!
groetjes en liefs

Gepost door: zaza | 24-04-09

Onze kinderen mogen dat nog allemaal.
Als je de kans berekent dat ze ontvoerd worden...
Ik hamer liever op weerbaarheid, ervaringen opdoen, plantrekkerij, wel alleen op verkenning gaan, zelfstandigheid kweken.
De kasplantjes moeten later ook ooit op eigen benen geraken hoor.
En vuile voeten mogen dragen, hohoho! Wat een toegeving van sommigen. Pffft.

Maar! Een trappenhekje, dat moest ik wel hebben!

Gepost door: zapnimf | 25-04-09

De commentaren zijn gesloten.