01-05-09

1 mei

Elk jaar weer heb ik een naieve bewondering voor de natuur, verwondering ook, 't is 1 mei en ze zijn er, de meiklokjes. Kleine bloemetjes overal in de tuin, heerlijk geurend als een fris jong meisje, te veel om te plukken, (en dat heeft niks te maken met mijn referentie naar die jonge meisjes:-), toch een paar boeketjes in huis.

1 mei, het feest van de arbeid, het feest van de socialisten. Ik ben een meisje(nu ja) dat katholiek is opgevoed. Elke zondag verplicht naar de mis, tot mijn achttiende. Een nonnenschool, geen sex voor het huwelijk (...), niet gaan samenwonen maar trouwen. "De socialisten" dat had een negatieve bijklank bij ons thuis. 't Komt door mijn moeder, die als jong meisje in 't pensionaat  bij de nonnen zat. Die jongeren werden onderdrukt en gebrainwasht en iets daarvan is blijven hangen in de opvoeding van haar kinderen.  

Ik ben langs geen kanten geinterresseerd in politiek. Maar als ik vandaag op de radio een speech hoor met als slogan "werk voor eigen volk" of zoiets, dan gaat de gedachte door mij hoe benepen zo'n idee is. We leven in een verenigd Europa,in een wereld die alsmaar kleiner wordt, hoe kan een politieke partij dan alleen maar bezig zijn met alleen maar dat kleine Vlaanderen. 

Maar 'k mag me niet wagen aan politieke uitspraken, het zijn gedachtensprokkels die ik hier opschrijf, zomaar bedenkingen, net op de valreep, 't is nog altijd 1 mei.

 

23:19 Gepost in Algemeen | Tags: 1 mei | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Het is toch gek dat die nonnen zo gruwelijk waren en als je ze nu ziet hebben ze schrik van jongeren! ha!

Groetjes en nog een fijn weekend

Gepost door: Ourlipsaresealed | 02-05-09

Mmm, meiklokjes. Die doen me terugdenken aan de tijd toen ik kind was. In mijn geboortedorp waren toen nog veel minder verkavelingen, dus veel meer bos. Daar gingen we dan meiklokjes plukken, héél veel, en mams huis geurde er heerlijk naar.

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 02-05-09

. . . ik geniet vooral van je meiklokjes, politiek .. . niet echt iets voor mij

Gepost door: merel | 03-05-09

Hallo daar,
na een kort weekje werken, en vier dagen vrij en genieten kom ik weer eens piepen.
Alles ok hier?

Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 04-05-09

De commentaren zijn gesloten.