22-05-09

Stil in huis.

Ik prijs me gelukkig dat we geen buren hebben, niemand heeft het gezien. Ik in mijn pyjama die twee ontsnapte eendekuikens in hun kooitje wil. Lopen dat die beesten kunnen, zeg. Ik mocht nog zoveel op ze inpraten, ze luisterden niet. Enfin, 't is goed gekomen. Gelukkig, want 'k heb het mijn Pauline plechtig beloofd. "Terwijl je weg bent zal ik goed voor je beestjes zorgen"

Ik heb haar in de vooravond afgezet, mijn jongste. Voor het eerst echt loslaten was het, en hoe! Een hele week op landbouwstage, landbouwpracticum, teaching practise, naar Middle England. Helemaal alleen. Tot de paspoortcontrole mocht ik mee, maar dan moest ik haar laten gaan, mijn 15-jarig meisje. Zou ze de gate wel vinden? Zal ze op 't juiste vliegtuig zitten? Wordt ze ginder wel opgewacht? 'k Heb een moedertraantje gelaten toen ik haar moest laten gaan, 'k geef het toe. Ze is er nu, veilig en wel, mijn moederhart is wat bedaard.

't Is vrijdagavond en ons huis is leeg. Een vreemd gevoel. Dikwijls snak ik ernaar, " ik ben nooit eens alleen" maar vanavond mis ik ze allemaal. Al goed dat mijn vriend voor 't leven morgen weer thuis komt. Een weekje geen echtgenoot in huis is super genieten, maar ...

Soms denk ik, waarom wou ik in godsnaam een man en vier kinderen? Ik had mijn leuke job kunnen houden, leven in een ruime flat met rommel die er alleen maar kwam door mij. Met af en toe een vriend en "geen stress aan mijn lijf", zo zou Raymond het zeggen.

Maar 't is hier zo stil vanavond ...  

 

23:39 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

En gij denkt dat wij dat allemaal niet gezien hebben ??? Via de satelliet rechtstreeks op mijn PC. En inderdaad, die beestjes luisteren toch maar weinig hoor, daar is nog werk aan !!

Gepost door: Geert | 22-05-09

Een moederhart, zo kwetshaar hè ...
Loslaten, stukje voor stukje, nie gemakkelijk ...
Een dikke, dikke knuffel !

Gepost door: Mamapippa | 23-05-09

ik ken dat gevoel wel die eerste keer alleen weg (zou dat wel goed gaan zal hij genoeg dit en dat goed dat ge die beestjes hebt
groetjes daaaag

Gepost door: aquarius | 24-05-09

Ik leef met je mee, Leen en kan me het gevoel dat je hebt, best inbeelden.

Volgens mij trachtten de 1tjes je wat afleiding te bezorgen :-)

Groetjes

Gepost door: Rudi | 24-05-09

Tja, alleen is maar alleen,hé!?
Ik ben ook graag eens alleen maar teveel is teveel!
Maar wanneer ik dit schrijf,zijn die van jou weer allemaal thuis,en die van mij gaan werken en naar school!

Groetjes!

Gepost door: Elsje | 26-05-09

ik kan je zeer begrijpen Ja, soms is men blij om eens alleen thuis te kunnen zijn, doen wat men zo graag nog eens wil doen, maar dan komt er moment dat men z'n partner, kinderen en vooral de kleinkinderen begint te missen.
Groetjes

Gepost door: patrick | 26-05-09

De commentaren zijn gesloten.