12-06-09

Wat je slaaphouding over jezelf vertelt.

Foetus
Bij de foetushouding rol je je tot een bolletje op je zij, net als een foetus in de baarmoeder. Met je handen probeer je je gezicht te beschermen. Is dit je favoriete houding, dan kom je zeker over, maar eigenlijk ben je gevoelig, verlegen en onzeker. Bij de semi-foetale houding zijn je benen slechts gedeeltelijk opgetrokken. Ongeveer de helft van de mensen slaapt zo. Het is een warme, beschermende houding, waarbij je toch wat beweeglijkheid hebt. Deze houding betekent dat je evenwichtig, zelfzeker, sociaal en emotioneel stabiel bent.

Rug
Slaap je op je rug, dat ben je zelfzeker en heb je een sterk karakter. Je aanvaardt wat het leven je brengt en bent een open persoon. Als je met je armen langs je lichaam slaapt op de rug ben je een rustig er introvert persoon. Je doet je niet graag anders voor en bent veeleisend. Personen die met hun handen onder hun hoofd slapen luisteren graag naar anderen en ze maken makkelijk vrienden, maar staan liever niet in het middelpunt van de belangstelling.

Buik
Wie graag op zijn buik slaapt met de handen op het kussen houdt van gezelschap en hecht veel belang aan sociale contacten. Je hebt weinig zelfvertrouwen en neemt graag de leiding, wat kan leiden tot perfectionisme en faalangst. Verder kun je moeilijk kritiek slikken.

Zij
Als je graag op je zij ligt met je armen vooruit wil je in je slaap iets of iemand vasthouden. Je bent wel open, maar tegelijkertijd ook cynisch en wantrouwig. Daarnaast durf je wel koppig te zijn, want je komt nooit op een beslissing terug.

Partners
Je slaaphouding die je samen met je partner aan neemt vertelt heel wat over jullie relatie:

Lepeltje
In jullie relatie is geborgenheid en samenhorigheid belangrijk. Jullie hebben een sterke emotionele band en zijn vooral op elkaar gericht.

Knuffel
Jullie slapen met de gezichten naar elkaar gericht, waardoor je makkelijk persoonlijk contact maakt. Emotionele intimiteit is belangrijk in jullie relatie. Jullie kennen elkaars diepste geheimen en vertrouwen elkaar door en door.

Ruggen naar elkaar
Jullie slapen met jullie ruggen naar elkaar, waarbij jullie konten elkaar aanraken. Je wilt je partner dicht bij je hebben, maar vindt ook je eigen identiteit en privacy belangrijk.

Ondersteunen
Terwijl de ene partner op zijn rug ligt, ondersteunt hij de andere die op de zij ligt. Jullie vertrouwen elkaar en kunnen elkaar troosten en koesteren. Er is een diepe emotionele band tussen jullie.

Tegenpolen
Jullie hebben een totaal verschillende slaaphouding, jullie zouden evengoed elk apart in een bed kunnen liggen. Dat betekent dat jullie botsende karakers hebben. De kans is groot dat jullie veel ruziën door verschillende behoeften. Maar als je het juist aanpakt door een beetje toe te geven, vullen jullie elkaar mooi aan.

Uit "Goed Gevoel"

09:11 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

pffft of haha 'k zal hier maar niet verklappen wat het bij 'mij'en bij 'ons' is

Gepost door: omamoetje | 12-06-09

Ik heb hier geleerd dat ik evenwichtig, zelfzeker, sociaal en emotioneel stabiel ben. Altijd goed om weten. Merci.

Gepost door: Geert | 12-06-09

Je schreef "Om op jouw reactie in te gaan ... ik weet nu hoe jij slaapt :-) "
Natuurlijk ! Maar bovenal slaap ik goed, al gans mijn leven. Bed in, ogen toe, en ik slaap. Wakker worden is er niet bij, en als het gebeurt: draaien en weer weg wezen. Wakker worden zonder wekker ? Onmogelijk, zelfs niet halfweg de voormiddag. Heerlijk.
Mensen die klagen over slaapproblemen ? Moet vreselijk zijn, maar ik ken het niet.

Gepost door: Geert | 12-06-09

hoe ik slaap, ik zou het niet weten,
maar zeker goed en zeer rustig!

Gepost door: patrick | 14-06-09

Awel awel, 't zou kunnen kloppen...

Gepost door: veerle | 14-06-09

Quatsch.
Die van goed gevoel mogen mij contacteren want zoiets kan ik ook wel uit mijn duim zuigen.

Gepost door: zapnimf | 15-06-09

De commentaren zijn gesloten.