13-06-09

Mooie vrouwen maken mannen dommer

Een man kan niet meer goed nadenken als hij in gezelschap is van een mooie vrouw. Mannen zijn dan zo bezig om indruk op haar te maken, dat hun hersencapaciteit het even laat afweten.

Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van de Nederlandse sociaal psycholoog Johan Karremans. Volgens Karremans kunnen zijn bevindingen een verklaring zijn voor het bekende gegeven dat jongens het in het voortgezet onderwijs slechter presteren dan meisjes. Dat zou dus niet alleen te maken hebben met inzet en discipline.

Karremans voerde experimenten uit met studenten. Zo liet hij mannen en vrouwen gesprekjes voeren, waarna ze een bepaalde taak moesten uitvoeren. Mannen bleken die taak veel slechter te doen als ze daarvoor met een vrouw hadden gepraat die ze mooi vonden. Na een gesprekje met een man ging het beter. Het maakte niet uit of de mannen al een vaste relatie hadden, aldus de psycholoog.

Karremans denkt dat zijn onderzoek niet de eensluidende verklaring is voor het verschil in cognitief presteren in het onderwijs. 'Maar het kan een aanvullende verklaring zijn: jongens gaan cognitief gewoon slechter presteren in het bijzijn van (mooie) meisjes. Hier is gewoon nog niet eerder aandacht voor geweest', zo stelt de hoogleraar in het universiteitsblad Vox
Bron: De Standaard

11:18 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (11)

Commentaren

Ik denk dat hij gelijk heeft, maar vind het overdreven om het open te trekken naar het onderwijs. Na enekel weken in dezelfde klas (auditorium) als die mooie meisjes, maag verondersteld worden dat je weer jezelf bent. Maar bij een éénmalig gesprek/opdracht, zou het heel goed juist kunnen zijn. Dat durf ik toegeven.

Gepost door: Geert | 13-06-09

conclusie : domme blondjes zijn besmetttelijk

Gepost door: omamoetje | 13-06-09

Ik heb het ook gelezen afgelopen week ;) wel een leuk en interessant onderzoek vond ik :-D Zo weet ik ook weer dat ik moet oppassen met mooie meisjes, hoewel... het oog wil ook wat!

Geniet nog van je weekend

Gepost door: Ourlipsaresealed | 13-06-09

En hoe zou het zijn buiten het onderwijs?
Het oog wilt wat ... maar het innerlijke is met de jaren nog belangrijker geworden!

Gepost door: patrick | 14-06-09

Zo weer eens wat bijgeleerd,grt,fred

Gepost door: Fred | 14-06-09

. .. Ik heb het artikel ook gelezen, en omgekeerd hoe zou dat zijn denk je ?? ?

Gepost door: merel | 14-06-09

Na mijn weekje 'vakantie' en het geslaagde concert waar ik meer dan een jaar op heb gewacht.... kom ik weer eens even piepen....

Fijne dag,
Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 15-06-09

En wij vrouwen worden ineens enorm eloquent bij het zien van een ferme brok? Dacht het niet.

Gepost door: zapnimf | 15-06-09

Leen, Die jongens kunnen dat ook niet helpen. Mooie meisjes leiden teveel hun aandacht af. Met zo'n mooie griet in de buurt beginnen hun hormonen op te spelen en kunnen ze zich niet meer concentreren op hun taak. Da's toch normaal ?
Groetjes.

Gepost door: Piet | 16-06-09

Denk.. dat het bloed dan wegtrekt van de hersenen naar lager gelegen zones.Logisch dat ze dan verward zijn.Groeten,Johan

Gepost door: Johan(P@@) | 28-06-09

ik denk dat wijze omamoetje het dichtst bij de waarheid zit ;-)

Gepost door: keyhe | 05-11-09

De commentaren zijn gesloten.