22-06-09

Maandagavond.

Ik ben moe. Nochthans staat er nog een hele emmer peultjes op mij te wachten om ingevroren te  worden.

Vandaag heb  ik de resten van het etentje van gisterenavond opgeruimd, ik heb boodschappen gedaan, ik heb een maaltijd klaargemaakt voor mijn gezin, ik heb al de grote ruiten vanbinnen en vanbuiten gepoetst, ik heb mijn waterpijp op 't parket laten vallen en dus tussen het water en de appeltabak duizend stukjes glas samengeraapt. Ik heb 't parket opnieuw geboend. Ik heb een hele berg was weggewerkt, gestreken en al terug in de kast gelegd.Ik ben met mijn dochter om een nieuwe zwermshort gereden. Ik heb ons bed ververst. Ik heb enkele betalingen geregeld. Ik had mijn zoon in gedachten die vandaag zijn laatste examen had. Ik piekerde over het schoolresultaat van de jongste. Ik heb onze halve dierentuin gevoederd  en wat  bloemen in een vaas gezet. Ik heb een zoekgeraakte brief teruggevonden en  een afspraak gemaakt bij de kapper. Ik heb ...

Ik heb niks speciaals gedaan, ik ben alleen maar huismoeder. 

21:06 Gepost in Algemeen | Tags: huismoeder | Permalink | Commentaren (12)

Commentaren

Een émmer peultjes ? Hoeveel hectare peultjes heb je wel staan ? Ik ben al blij als ik er om de 2 dagen een stuk of 200 heb (ik tel ze als ik pluk, 't is een automatisme)

Gepost door: Geert | 22-06-09

hahahaha dat is idd wel zo he, hahahaha, ik probeer mijn werk wat te spreiden maar soms komt ook alles samen en als ik dan een balans opmaak van wat ik allemaal deed, dan kan ik soms toch ook eens vloeken!! Maar allez, wat gedaan is, is gedaan he. Morgen misschien iets minder druk??? ;-))

Gepost door: Blah | 22-06-09

Niks speciaals? Als je die dingen eens een paar weken niet doet, zijn al je huisgenoten ervan overtuigd hoe speciaal het wél is.

Gepost door: veerle | 22-06-09

Huisvrouw is 1 van de zwaarste beroepen...Je hebt dus bergen verzet ja..
Groetjes

Gepost door: pcuser | 22-06-09

jammer dat geen minister er ooit eens aan denkt, ons ook eens een deel van de koek te geven hé!!!!
Wij huisvrouwen verdienen wel beter, vind je niet!!!????
groetjes van nog een gewone huisvrouw!

Gepost door: yvette en tuurke | 23-06-09

Ik kom gewoon eens even piepen om gedag te zeggen...
Heb weer eens wat tijd,
Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 23-06-09

Hèhè, mijn dochter daarnet tegen mij : wat voor een saai leven heb jij! Dat leest hier maar wat boekjes, dat zit voor de pc, dat gaat in de hof liggen en voor de rest?

Wat je daar zegt is allemaal waar, maar ik vraag mij toch ook af (als halftijds werkende) hoe in godsnaam voltijds werkende dit allemaal doen, die moeten dat huishouden er toch ook bij pakken?

Gepost door: zapnimf | 23-06-09

Idd maar huisvrouw zeggen ze dan hé. Je hebt nog minder tijd dan wanneer je gaat werken! Dit beroep is onbetaalbaar!!

Gepost door: Nana | 23-06-09

oooo herken het zo en ik heb er maar 2! Maar hier gaat het tussen de pamper, aandacht geven aan het ene kindje dan aandacht geven aan het andere kindje, poesten, wassen, strijken, ... en dan gras afrijden. Op een manier zal ik blij zijn terug te mogen gaan werken in september en onder te mensen te zijn, maar hoe moet ik het dan allemaal klaarspelen met 2 kleine kinderen en dan moeten die kleintjes hele dagen naar de opvang en school van 7 tot 18 uur. Dan even elkaar knuffelen, badtijd en bedtijd. Wat ga ik mijn kleine jongens missen. Ik wou dat ik thuisblijfmoeder kon zijn al was het maar halftijds!

Gepost door: Griet | 23-06-09

Leen, Zelfs de drukste zakenman heeft nog zo geen volle agenda zoals jij. En dan ben je nog iets vergeten in je agenda te zetten. Je moet namelijk dringend op zoek naar een man voor Frieda.
Groetjes !

Gepost door: Piet | 23-06-09

Ik heb vandaag 'vakantie'. Eerst geld afhalen, dan boodschappen doen. Dan naar huis, het kleintje in bad en in bed. Overschrijvingen doen, paar telefoontjes om afspraken te maken, en dan rep rep naar school want het is mijn grote dochter haar 'diplomauitreiking'. En dan heb ik ook niks gedaan ;-) En toch, die diplomauitreiking had ik moeten missen als ik ging werken...

Gepost door: Katrien | 24-06-09

veel succes met de uitslagen van de examens van al je studenten volgende week!

Dit weekend vertrek ik me de kindjes naar het zuiden. Even relaxen en bijslapen voor mezelf en grootouders laten genieten van hun kleinkinderen

Gepost door: Griet | 25-06-09

De commentaren zijn gesloten.