09-07-09

Zo mooi, zo blond en zo alleen

of hoe een langvergeten hitje herinneringen kan oproepen.'t Moet eind de jaren 60 geweest zijn. Ik een meisje van een jaar of tien. Mijn vader had een "pick-up" op de kop getikt, een oud ding, helemaal ingebouwd in een blinkende kast, op lage pootjes en boxen en al erin. Als je de klapdeur opendeed kroop de geur van de lp's in je neus. Je moest wel een beetje oppassen om geen "snok" te krijgen, maar voor de rest ... er kwam muziek uit.

Inderdaad, de hele dag Jimmy Frey met "zo mooi, zo blond en zo alleen" Mijn oudere broer kon er niet genoeg van krijgen. Aan wie zijn gevoelens van liefde en adoratie gericht waren, dat heb ik nooit geweten. Ik vroeg het mij toen ook niet af, ik was een klein meisje met een in mijn ogen grote broer.

Toen ik dat liedje deze morgen op de radio hoorde, kwam de hele sfeer van "thuis"  terug, van moeke en vake met broers en zus. De wasdraad in de keuken die alles fris liet ruiken en de damp van de ruiten deed druppelen, moeder aan de strijkplank. Mijn hele mooie kindertijd, toen er voor mij gezorgd werd, toen ik geborgen was en zonder zorgen. 

Het licht gevoel van heimwee en nostalgie blijft een beetje hangen... 

14:41 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

'k Ken het gevoel maar al te goed.
De laatste tijd overkomt het me regelmatig, dat 'iets' me zomaar doet terug denken aan vroeger..

Gepost door: Zij | 09-07-09

Begrijpelijk! Ik ben nog te jong om over "vroeger" te praten.
Maar nu ik zelf kinderen heb,zijn er ook dingen waarvan ik denk ;"ahja,toen ik klein was,ging da zo of zo."
Raar,maar alles veranderd,hé!
Jammer dat je er zondag niet bijwas!
't Was leuk,hoor!!!

Groetjes!

Gepost door: Elsje | 09-07-09

Het is wel opvallend dat zo een herinneringen heel erg vaak gekoppeld zijn aan muziek. Bij mij in elk geval. Bij sommige nummers komt steeds opnieuw dezelfde herinnering boven, soms zelfs gewoon een banale herinnering, van waar ik mij toen bevond.

Gepost door: Geert | 09-07-09

Dat heb ik,soms ook, Leen. Sorry voor dat romantisch liefdesverhaal dat je vergeefs bverwachtte, Leen! ;-)

Prettige VRIJdag!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 10-07-09

ik heb ook zo'n verhaal... als er iemand fluit, onze papa floot wanneer hij gelukkig was en dat gaf zo'n vredig gevoel dat als mijne karel fluit is heel diep vanuit mijn buik een weemoedig gevoel krijg én geniet! Bedankt voor je verhaal!

Gepost door: moekemama | 14-07-09

De commentaren zijn gesloten.