09-10-09

Een avondwandelingetje

Ik dacht ... mmm ... 't weer valt nog mee, ook al ben ik alleen, 'k ga maar eens wandelen met de twee honden, ik heb er net als zij ook wel zin in. Een lichtje neem ik wel mee, want 't is al septemberdonker. Of nee, 'k vergis me, 't is al oktober. Ik zucht bij de gedachte, mijn verjaar-dag is alweer voorbij, het gepieker in mijn hoofd en hart is wat bedaard, de blaadjes worden bruin, het leven gaat maar door.

Ik dacht ... gewoon het blokje rond, het bekende wandelingetje. Ik was 't vergeten, er is dit weekend kermis in de wijk. Veel volk, luide muziek, spots, laserstralen, boksauto's. En de honden zenuwachtig. We stappen met zijn drieen wat rapper door, het lawaai van de mensen achter ons latend.

En dan begint het te regenen, als je dit nog regen kan noemen, het lijkt alsof iemand hele emmers water over mijn hoofd giet, in een paar minuten ben ik nat, nat, nat. De honden ook.

En plots de knallen van een vuurwerk, zomaar in die gietende regen, ik op een donker weggetje, twee halfverzopen, bange honden bij me. 

Eens thuis schudden de honden zich heel leuk helemaal droog in mijn pasgepoetste keuken, ik trek mijn kletsnatte kleren uit en schenk me een glaasje wijn in.

En ook nog dit ..ik krijg weer zin om hier iets te posten.

Of wat een avondwandelingetje al niet kan doen!  

 

23:13 Gepost in Algemeen | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

Hier begon het ook plots heel erg hard ' te gieten'.. 'k Was gelukkig net op tijd thuis :-)

Blij, dat je terug zin had om hier te gaan schrijven :-) Houden zo ;-)

Gepost door: Zij | 09-10-09

goed zo !

Gepost door: omamoetje | 10-10-09

Leen, Een avondwandeling in de gietende regen kan wonderen doen. Zelfs de honden zullen dat beamen.
Groetjes !

Gepost door: Piet | 10-10-09

Woehoew! Lang leve de avondwandelingetjes ;-)
Goed dat je nog een glaasje wijn had om wat te bekomen ;-)

Groetjes!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 11-10-09

hondendame geniet van je wandelingetjes met je viervoeters! Hier zijn het geen wandel-voeters, maar luilekker heren en dame die liever voor de kachel liggen dan te gaan wandelen in de pijpestelen... maar hun onderhoudspersoneel heeft een heel warm hart voor honden... moesten die niet weten dat de katten hen mollesteren, ze zouden er een in huis halen, maar we willen het de hond niet aandoen... (en we willen bewust goed zorgen voor de dieren en als buitenshuis werkers kunnen we de hond niet geven wat hij nodig heeft: bakken liefde en avondwandelingen in de regen :-) )
nog een fijn weekend!

Gepost door: zaza | 11-10-09

Dat wijntje heeft je vast gesmaakt.

Gepost door: veerle | 13-10-09

De commentaren zijn gesloten.