16-10-09

wereldvoedseldag

Op 16 oktober heeft uw trein geen vertraging. Op 16 oktober heeft u niet slecht geslapen. Op 16 oktober is uw koffie niet slap, uw trui niet gekrompen en uw computer niet te traag. Op 16 oktober maken uw buren geen lawaai, moet u niet overwerken en staat u niet in de file. Op 16 oktober is het niet te druk, niet te kalm, niet te koud en niet te warm. Op 16 oktober is het wereldvoedseldag. Laten we onze eigen problemen even opzijzetten en ons bekommeren om de mensen die dagelijks honger lijden. Het zijn er nu al meer dan één miljard. En ook u kan wel degelijk iets voor hen doen.

 

'k Moet het nu meteen zeggen, ook ik heb wel degelijk "niks gedaan" vandaag. 't Is allemaal zo ver van ons bed.

En toch, en toch ... die radiospot die we met zijn allen zoveel keren hoorden, het sprak me aan. Een tekst die ons doet realiseren hoe banaal onze "problemen" zijn, die ons doet nadenken over de luxe waarin we leven.

Honger hebben, je kinderen geen eten kunnen geven ...

 Eén miljard mensen  ...


14:49 Gepost in Algemeen | Tags: wereldvoedseldag | Permalink | Commentaren (10)

Commentaren

Leen, Eén miljard. Als je er goed over gaat nadenken dan is het een gruwelijk cijfer. Dan lijken al onze "kleine" problemen in het niets te verzinken.
Groetjes !

Gepost door: Piet | 16-10-09

dag Leen, dank je voor het bezoekje aan mijn blog!
Zoals Piet zegt we houden ons bezig met onze dagelijkse kleine problemen maar staan er niet bij stil dat er nog zoveel honger op de wereld is en bij ons hier zoveel overvloed!

Gepost door: magda | 16-10-09

Goh, je maakt me wel even stil met je blogje. Ik wist niet eens dat het gisteren wereldvoedseldag was... één miljard, niet te bevatten hé...

Gepost door: ed | 17-10-09

Misschien moet StuBru daar eens iets rond doen met hun Music For Life?!

Groetjes!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 18-10-09

Als je basisbehoeften, o.a. voldoende voedsel vervuld zijn, komen andere, vaak psychische problemen op de proppen. Maar je hebt gelijk, eigenlijk zijn die een peulschil. Alleen beseffen we dat meestal niet meer.

Gepost door: veerle | 18-10-09

Elabaaaa! Terug aan het schrijven?
Das tof!
Hey,bedankt voor je verjaardagswensen!
Voor jou ook een toffe verjaardag gewenst,was toch ook ergens in oktober? Meen ik van vorig jaar? Ai,en vuurwerk daar? Dat kwam door de kermis,zeker???
Heb er van gehoord!
Liefs x

Gepost door: Elsje en Remy | 22-10-09

*** Erg hé, als je bedenkt wat wij allemaal weggooien! Maar van zo'n aantal schrikt een mens toch wel.... en toch, we liggen er precies niet echt wakker van hé... pffff
Wat kunnen we er trouwens ook aan doen? Als die slimme pieten er zelfs geen oplossing voor vinden, mss zoeken ze ook wel geen?

OT: Door jouw reactie bij mij heb ik mijn blog terug wakker geschud. Of hoe een dubbeltje rollen kan hé

Gepost door: Tal | 24-10-09

Heykes Elke dag ben ik dankbaar dat ik in dit werelddeel ben geboren....daar komt het uiteindelijk op neer hé...waarom zij niet en wij wel?!

Groetjes en een fijn weekend! x

Gepost door: Vrouwtjelief | 30-10-09

De meeste Westerse mensen zijn er zich absoluut niet van bewust hoe goed zij het hebben.

Maar zelfs in Afrika klaagt de grote massa over haar tekort aan materiële welstand, terwijl in een buurland miljoenen mensen honger lijden. En zij dat ook weten van op de Tv.

Prettige avond, Leen!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 05-11-09

dag Leen, nog eens een teken van leven! Dank voor je reactie .

Gepost door: magda | 14-06-10

De commentaren zijn gesloten.