05-10-10

Tja

Naar aanleiding van alle heisa en media aandacht omtrent die twee grote assisenprocessen, de parachutemoord en de marollenmoorden, volgde ik op radio 1 met interesse een gesprek over hoe zo'n jury wordt samengesteld, of mensen al dan niet graag in zo'n assisenjury zetelen, wat de psychologische gevolgen zijn voor die mensen, en nog zo 't één en 't ander, en dan, en nu komt het, en dat is de reden waarom ik het niet kan laten dit hier eventjes op te schrijven , één of andere hoge magistraat die kritiek heeft op zo'n volksjury, en zijn kritiek staaft met de volgende woorden" Zo'n Jury bestaat alleen maar uit HUISVROUWEN, KUISVROUWEN en GEPENSIONEERDEN."

Lap, 't is weer van dat, ik slaakte gewoon een gilletje van verontwaardiging! Moest ik weten hoe je 't doet, 'k zou begot een facebookgroep oprichten met als oproep "Huisvrouwen, verenig U, verdedig U"

Enfin, dit gezegd zijnde, misschien begin ik wel weer af en toe iets te schrijven ... 'k heb toch niks anders te doen, 'k ben alleen maar huisvrouw, en ik word zelfs niet gevraagd of ik in een jury wil komen zetelen :-) 

 

23:02 Gepost in Algemeen | Tags: huisvrouw | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

GROOT gelijk. 't Is inderdaad altijd t zelfde, huisvrouwen zijn niets, doen niets, ze hebben tijd zat om gratis voor niets verpleegster te spelen, oudjes in het rusthuis te bezoeken, (zieke) kinderen van werkende vriendinnen op te vangen, psychologe te spelen voor verlaten vrienden, elke minuut klaar te staan met koffie voor onverwacht bezoek, en vooral : zij mogen niet klagen, ze hebben een luizeleventje !
En by the way : goed dat je weer terug bent, 'k heb je gemist !

Gepost door: omamoetje | 05-10-10

en nog een vraagje : kan je dat wel, met de computer werken, blogjes schrijven ? Je bent toch maar een simpele huisvrouw ?

Gepost door: omamoetje | 05-10-10

Ik volg die processen ook en ben blij dat ik niet in de plaats van die jury ben.
Ah zo, allemaal simpele mensen dus die jury? Maar wel verstandig genoeg om te beslissen over het verdere leven van anderen. Dat is straf!
Blij je weer te lezen Leen! x

Gepost door: Nana | 06-10-10

Welcome back huisvrouw! Hier een halve huisvrouw die u begroet (werkt maar 20u per week ;-))
En wat kunnen zussen toch lief zijn hé?
;-)
Liefs,

Gepost door: Bientje | 07-10-10

Het gerecht, het is een (peperdure) pot nat die van hogerhand een eens fiksde les in nederigheid en efficiëntie zouden moetren krijgen.
Alsof poetsvrouwen, huisvrouwen of gepensioneerden minderwaardig zijn. Schande zulke uitspraken en het zegt meer over diegene die de uitspraak doet dan datgene wat hij zegt.

Gepost door: Duvel | 11-10-10

Deze huisman steunt je kritiek, Leen!

Goed dat ik de link naar HIER behouden heb :-) Leuk nog eens iets van je te 'horen'!

Groetjes

Rudi
(ook nog nooit 'gevraagd' ;-)

Gepost door: Rudi Van Damme | 21-10-10

Dag Rudi,

bedankt om nog eens bij me langs te komen ondanks mijn desertie! 'k heb eigenlijk een tijdje geleden afgehaakt omdat ik vond van niet elk jaar weer over de lente, de herfst en al die banale dingetjes te kunnen schrijven. Op de duur valt een mens in herhaling, vind ik. Ik wil niet al te persoonlijke dingen op het internet zwieren, want erop staat erop, hé. Mijn kinderen hebben niet graag dat zij het onderwerp van mijn schrijfsels zijn, vandaar dat ik er niet zoveel zin meer in had. Maar 't begint terug te komen :-) Nu nog eens uitzoeken hoe 't allemaal moet om eens een fotootje enzo te posten, want skynet heeft niet stilgezeten en 'k moet er mij eens aanzetten. Maar nu is 't vakantie en mijn dochter is al aan 't wachten op haar beurt op de computer ...
In ieder geval, liefs van mij en mmisschien tot schrijfs.

Gepost door: Leen | 04-11-10

De commentaren zijn gesloten.