05-04-12

circus

Ze stonden er weer, zoals elk voorjaar, op de grote weide op de hoek, het circus!

Ik hou ervan. Mannen en vrouwen die vlak voor je neus aan 't zweten en zwoegen zijn, zich in de waanzinnigste kronkels draaien, zich metershoog ophijsen en in de nok van de tent zwieren en draaien totdat je er zelf van begint te duizelen. Gedresseerde ganzen die van de glijbaan glijden, blinkende dames die twintig hoepels aan de praat houden, jonge jongens die likken aan vuur, een dikke clown met zijn te grote schoenen, de snoetjes van de kindertjes in de banken ... 'k geniet ervan.

En alle andere jaren liet ik het aan me voorbijgaan .... een madame van in de vijftig die helemaal alleen naar 't circus gaat kijken? Maar nu heb ik een excuus, 't kleinste kleintje is oud genoeg om mee te gaan. EN, mijn kleinste kleintje van achttien, ging mee met 't kleintje, als je 't begrijpt. En de mama van 't kleintje ook. 

't Is een beetje nostalgie, circus, heel primitief entertainment, het publiek op bankjes, de artiesten die kunstjes vertonen, maar 't is zo puur, zo gewoon maar leuk voor de kleintjes, en, ... voor mij :-)

Commentaren

Ja, circus kijken blijf altijd als een verassing, het maakt niet uit jong of oud.

Groetjes

Gepost door: hallo | 06-04-12

De commentaren zijn gesloten.