15-04-12

Vijgen na Pasen

Het gaat terug van in de Middeleeuwen, toen de Katholieken nog echt een vastentijd kenden, de veertig dagen die aan Pasen voorafgaan. Alle dierlijk voedsel was verboden, zelfs boter mocht niet . Het gevolg was dat de mensen tijdens het werk af en toe een inzinking kregen door gebrek aan energie. En wat deden ze daaraan? Ze aten een gedroogde vijg, echte energiebommen dankzij de suiker. Vijgen werden massaal verorberd tijdens de vasten. 

En dan was het Paaszondag, een hoogdag in de Katholieke kerk. Op elke tafel kwam een lammetje, er was niemand die nog zin had in vijgen. De vijgen waren overbodig, of kwamen te laat ... vandaar, vijgen na Pasen.

 

Commentaren

Vijgen zijn lekker maar teveel is teveel :-)

Gepost door: bea | 15-04-12

oei, energiebommen? Toch geen caloriebommen, want 'k ben er juist aan 't eten (toch weeral toeval hé)

Gepost door: oma moetje | 15-04-12

De commentaren zijn gesloten.