09-06-12

Brugge

'k Ben al een beetje te laat, die verdomde bruggen die altijd open staan als je haast hebt. De logge trage boot die al het verkeer ophoudt, 't is weer zover,'k ben weer in Brugge. Alweer een kookschooljaar voorbij, dus tijd voor het jaarlijkse diner, aangeboden door de school. Een paar honderd auto's die allemaal een parkeerplaatsje nodig hebben in de smalle straatjes. Dan maar een eindje te voet stappen, sta ik tenminste reglementair. Oei, nu moet ik nog terugkeren, 't is hier blauwe zone. Vlug, vlug vlug, ik moest er om half zeven zijn en 't is al kwart voor. Maar de Bruggelingen zijn vriendelijk, dat moet gezegd, alleen maar een parkeerschijf zetten, die dan ook nog voor vier uur telt. 'k Ben gerust.                                                                                                                                                           Kwart na tien, ik stap in de auto, maar wat zit daar tussen mijn ruitenwisser? Toch geen boete?  Oh nee toch, te betalen som 30 euro! Waarom in godsnaam? Omschrijving van de overtreding ... schijf uuraanduiding foutief. Hoe laat dan? Om 18.47u. Verdomme 7 minuten nadat ik weg was. Stonden ze om de hoek te wachten of zo? Mijn schijf stond op 19u, in mijn haast een streepje te ver, 30 euro lichter ... de Bruggelingen? Hum hum ! 

Commentaren

Ze leven van toerisme.. maar echt vriendelijk naar de toeristen toe zijn ze zeer zeker niet! Heb ik zelf ook al mogen ondervinden. Gelukkig niet 'met een boete'.. maar wel hoe ze je behandelen in de horeca :-(

Gepost door: viviane | 12-06-12

Ik dacht nochtans dat je een schijf altijd op het eerstvolgende half uur moest zetten. Dus had je het toch juist gedaan? Of gelden in Brugge andere regels?

Gepost door: veerle | 12-06-12

Er zijn ook nog vriendelijke mensen in Brugge.
Maar dat zijn dan geen parkeerwachters.

Gepost door: peter | 28-06-12

AAN PETER

ik heb heel veel heel lieve familie in Brugge 'k weet het wel 't ligt niet aan de Bruggelingen 't was maar een schrijfseltje .

Gepost door: Leen | 28-06-12

De commentaren zijn gesloten.