27-06-12

kijk en luister eens ...

Onze hond hoort graag pianomuziek!


22-06-12

Heet!

Ik zweer het, ik meen het oprecht waar, ik ben al over de helft van mijn koksopleiding en 't wordt er ingestampt ... ik was ALTIJD mijn handen heel grondig na elk toiletbezoek.

Maar niet omgekeerd ... deze keer toch niet ... 't was alleen maar een plasje ...

'k Had net een zeer heet pepertje in fijne reepjes gesneden ....

IK WIL EEN KOUD ZITBADJE !!!!

19-06-12

Ze zat er ...

                                                                                                                                                                                               
DSC_0005.jpg

Ze zat er op zaterdag, ik zag het aan de "shit" aan mijn achterdeur. Ze zat er terug op zondag, ik moest opletten want één van mijn honden was zeer geinterresseerd. Op maandag zat ze er terug en vroeg ik me af wat dat beestje van ons wilde. En op dinsdag wilde ze echt wel iets van ons .. ze zat op ons aanrecht te wachten op ... ?

Ze zat op mijn oude telefoonboek waar ik maar geen afstand van kan nemen, er staan nummers in van mensen die al lang uit mijn leven zijn verdwenen, mensen waarvan ik dan denk "hoe zou het hen vergaan zijn?". Namen van koppels die al lang geen koppels meer zijn, van  moeke in het rusthuis, zelfs nog het telefoonnummer van toen ik een mooi kleedje wilde voor mijn oudste dochtertje .... voor de begrafenis van mijn vader, al 18 jaar terug. Het telefoonnummer van een kledingwinkel .. hebben jullie iets in 't paars of grijs? 

Ik heb ze weggestuurd, de duif. Komaan, vliegen maar!

De dag daarna zegt een duivenkenner dat het beestje uitgeput om eten kwam vragen om haar reis naar huis te kunnen beginnen...

En toen ik mijn jongste naar haar examen voerde zag ik op één van de vele boten langs 't kanaal een affiche hangen .... VERMIST ...  

13-06-12

logica

Kookboeken verkopen het best, daarna komen dieetboeken om te leren ... 

hoe je het beste niet kunt opeten wat je net hebt leren koken.

09-06-12

Brugge

'k Ben al een beetje te laat, die verdomde bruggen die altijd open staan als je haast hebt. De logge trage boot die al het verkeer ophoudt, 't is weer zover,'k ben weer in Brugge. Alweer een kookschooljaar voorbij, dus tijd voor het jaarlijkse diner, aangeboden door de school. Een paar honderd auto's die allemaal een parkeerplaatsje nodig hebben in de smalle straatjes. Dan maar een eindje te voet stappen, sta ik tenminste reglementair. Oei, nu moet ik nog terugkeren, 't is hier blauwe zone. Vlug, vlug vlug, ik moest er om half zeven zijn en 't is al kwart voor. Maar de Bruggelingen zijn vriendelijk, dat moet gezegd, alleen maar een parkeerschijf zetten, die dan ook nog voor vier uur telt. 'k Ben gerust.                                                                                                                                                           Kwart na tien, ik stap in de auto, maar wat zit daar tussen mijn ruitenwisser? Toch geen boete?  Oh nee toch, te betalen som 30 euro! Waarom in godsnaam? Omschrijving van de overtreding ... schijf uuraanduiding foutief. Hoe laat dan? Om 18.47u. Verdomme 7 minuten nadat ik weg was. Stonden ze om de hoek te wachten of zo? Mijn schijf stond op 19u, in mijn haast een streepje te ver, 30 euro lichter ... de Bruggelingen? Hum hum ! 

04-06-12

thuisblijfmama.

'k Schreef er vroeger ook al over, huismoeder zijn, wat een job Stoer

what-i-really-do-0023-1.jpg

02-06-12

kinderliedjes.

Nooit, nooit meer zal voor mij een kinderdeuntje 't zelfde klinken na 't horen van de reportage op radio twee over een tentoonstelling van de geschiedenis van het kinderlied. 

Pas in de achttiende eeuw werden er liedjes gezongen die speciaal voor kinderen bestemd waren, al wat ervoor kwam waren volksliederen. Er werd geen onderscheid gemaakt tussen kinderen en volwassenen. Die volksliederen werden opgeschreven vanaf 1544. Daaruit ontstonden de varianten voor kinderen. Dus veel van die teksten die wij kennen als heel braaf, hebben een dubbel niveau en zijn oorspronkelijk veel minder onschuldig.

Zo is Kortjakje een liedje met verschillende varianten. Wij denken aan een braaf meisje dat veel ziek is, alleen op zondag niet, maar oorspronkelijk was Kortjakje een dronkelap en kwam de naam van Cognac ...

"Twee emmertjes water halen, twee emmertjes pompen", iedereen kan het zo meezingen met de kindjes ...             Hou je nu maar vast, want "de koning" duidt op het mannelijk geslacht, en de koning rijdt door de poort, de kerk,  het erf, moet ik het nog uitleggen?

'k Durf het niet meer zingen voor de kleintjes :-)