04-08-12

Complexen?

't Was een etentje voor een twaalftal dames . De jongste was er bijlange nog geen 50, de oudste was al over de tachtig. Maar bon, 't waren vooral meisjes van 65 en meer dus.

Stuk voor stuk, (let op de woordspeling), stuk voor stuk symphatieke mooie vrouwen. Dames die in 't leven staan. Handen verzorgd, nagels gelakt, make-up in orde, leuke gespreksonderwerpen, (over de kleinkinderen en zo :-)) en mooie kleren. Zwierige bloesjes, witte broeken, kleedjes met accent in de taille, hakjes en glinstertjes.            De rimpels, buikjes en vetrolletjes verdwenen in het niets door de uitstraling van die madamen.

'k Heb ervan geleerd die dag. Waarom in godsnaam zit een mens met complexen over een lichaam dat ouder wordt? Waarom willen vijftigers en zestigers zich nog pijnigen om er zo slank en jong mogelijk uit te zien? Tuurlijk mag een mens zich niet laten gaan. Gezond leven, dat ben je aan je lichaam verplicht. Maar zelfbewust in 't leven staan, je levenservaring gebruiken, je goed in je vel  voelen, genieten en beseffen dat elke levensfase de moeite waard is, dat heb ik geleerd die dag. Geen complexen meer voor mij.

En toch, en toch ... 'k zou toch zo graag weer een beetje afvallen :-)

Commentaren

Dit vind ik zo'n mooie tekst Leen. Volledig mee akkoord. De complexen laat ik ook achter mij en ik geniet van mijn levenswijsheid (ahum) en - ervaring.
En heel af en toe denk ik ook dat ik beter wat zou afvallen, maar ik word er hoegenaamd niet ongelukkig om :-)

Gepost door: Stefanie | 04-08-12

Wie niet tevreden is met zichzelf kan niet echt gelukkig zijn. Zelf heb ik geen probleem met het ouder worden, integendeel, zoals je schrijft: iedere levensfase is de moeite waard. Complexen?? Dat ken ik niet....tot ik te dicht bij de spiegel sta en zo hier en daar een rimpeltje bemerk :-)

Gepost door: bea | 04-08-12

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud worden.

Gepost door: A van de Aa | 05-08-12

Zo waar wat je schrijft, maar ook zo moeilijk.

Gepost door: veerle | 06-08-12

Ik hoef enkel maar naar jou te kijken Leentje om het allemaal te geloven.

Brigitte

Gepost door: bRIGITTE | 08-08-12

Jij denkt mss dat de dames geen complexen hadden, maar was dat wel zo. En wat dat vermageren betreft, laat dat complex maar varen. Zo'n schoon lijn, daar wil ik voor tekenen. :-)

Gepost door: Nana | 16-08-12

De commentaren zijn gesloten.