10-08-12

huismoeder deel .... ?

Zal ik er echt nooit aan wennen? Zal ik er mij altijd blijven aan ergeren? Zal ik nooit eens kunnen denken "ach"?      

'k Heb het er hier al zoveel keren over gehad ... maar ... alweer kreeg ik de vraag, altijd weer die vraag ... 

"Wat DOE jij de hele dag?"

Wel, 'k heb de badkamer gepoetst, zoals elke dag heb ik 's middags een maaltijd klaargemaakt, de moestuin "bracht" verse boontjes die ik heb gekuist en ingevroren, 'k heb mijn ijskast gefatsoeneerd, 'k heb een zeer goed gesprek gehad met mijn jongste, 'k heb met de voorspelling van goed weer mijn benen gewaxst, 'k heb hapjes gemaakt voor onverwachts maar zeer welkom bezoek, en 'k heb alweer voor iedereen gezorgd vandaag ...

PFFF ja, ik ben ik ... huismoeder ... maar zo intens!

Waarom loop ik nog altijd een beetje "ambetant" bij weeral eens zo'n vraag? 

Commentaren

Ik vind het heel erg dat ze zo'n vraag durven stellen Leen. Als huismoeder met kinderen heb je je handen vol en mocht je alles opschrijven wat je op een dag verricht, dan kom je op een aardig lijstje.
Ikzelf werk 4 dagen en ben 's avonds zo moe dat ik zelden nog veel werk in het huishouden verricht. Meestal is het vrijdag, zaterdag en zondag en dan hol ik continu verder om alles aan kant te krijgen, de was en plas en boodschappen.
En nu heb ik eigenlijk een maand vakantie achter de rug en we hebben buiten enkele dagen aan zee, gewoon de dagen thuis doorgebracht. Ik vind het gewoon zalig om dan enkel het huishouden te doen. Op mijn eigen ritme. Genieten van het koken, het strijken. Tussendoor eens een tasje koffie. En zoals altijd droom ik tijdens die vakantiemaand van een klein wonder, zodat ik altijd zou kunnen thuis blijven om voor mijn gezin te zorgen. En hun wat meer zou kunnen bieden dan het eten snel snel in mekaar te flansen. En tegelijk droom ik van wat quality tijd voor mezelf.
Ieder mens leeft zijn leven volgens zijn eigen beste keuze en niemand anders mag daar kritiek op hebben. Mensen kunnen soms zo grof zijn he. Ipv respect te hebben voor iemand anders. Weet wat je allemaal doet voor je gezin en voel je er niet schuldig om. Integendeel, geniet van elke dag en de leuke kleine dingen.

Gepost door: Stefanie | 10-08-12

Mij vragen ze 't niet maar ik betrap me er dikwijls op dat ik mezelf en mijn tijdsgebruik wil verantwoorden. Dom he.

Gepost door: Nana | 16-08-12

huismoeder zijn is de drukste job die er bestaat!

Gepost door: fotorantje | 19-08-12

Wat heb ik 5 jaar genoten van het full time thuisblijfmama zijn : ik zat op de eerste rij : de eerste lach, de eerste stap, het eerste woord, het eerste potjemoment en noem maar op ! En ik geniet nog steeds nu ik 19u werk en het beste van beide werelden ervaar ! Trek het je niet aan maar Geniet !

Gepost door: stine | 26-08-12

De commentaren zijn gesloten.