23-08-12

Vrie iet.

"Tes nie mier zuu vrie iet hé madame" (Ja ja, we wonen ik het Gentse)

Ik kom net uit de supermarkt en loop met mijn winkelwagentje naar de auto, deze mij onbekende dame is blijkbaar zo opgelucht met de frissere lucht, dat ze het aan iedereen moet laten weten.

"'t Is waar, madame,'t is beter zo, 'k vond het ook veel te warm, hoor!"

Terwijl ik het zeg kijk ik naar Laura en 't lijkt alsof ik haar hoor zuchten. "Doe ik nu eens mijn best om te schijnen, om de mensen een bruin kleurtje te geven, om ze te verwarmen, om ze te laten genieten, is het weer niet goed. Akkoord, akkoord, 't is misschien wel waar, ik geef toe dat ik teveel mijn best deed, ik wou zo graag iedereen tevreden stellen, tonen dat ik het nog kan. In 't voorjaar had ik er echt geen zin in, 'k zat een beetje in een depressie, liet de regen maar vallen, 't kon me niet zoveel schelen. Soms, af en toe, heb ik wel een paar keer geprobeerd, toonde ik mijn zonnestralen, net toen dat jonge koppeltje trouwde, en toen dat barbecue feestje was gepland. Ik kon die mensen toch niet in plan laten. Dan zeiden ze tegen elkaar dat ze toch geluk hadden, zo één weekend tussen al die regen, de zon die scheen. 'k Was blij toen, maar toch moet ik zeggen,'t was heel moeilijk voor mij dit jaar, het jaar 2012, 'k heb mij een paar keer moeten herpakken. Maar in augustus voelde ik mij weer in form, ik zou de mensen geven waar ze al zo lang naar verlangden, zon! Ik voelde me oppermachtig, ik maakte de mensen blij ... dacht ik. Maar wat bleek? Tot mijn grote verwondering was iedereen aan 't klagen dat het toch zo warm was, boven de dertig graden, dat is toch niet meer normaal! 't Kan hier nooit eens echt aangenaam zijn, zegden ze ontgoocheld tegen elkaar. 'k Heb het gehoord. En daarom, daarom, alleen maar daarom, omdat ik de mensen wil behagen, kruip ik weer achter de wolken, stop ik met mijn best doen, laat het weer over aan collega regen... Zouden de mensen dan weer blijer worden?"

Commentaren

tja zonneke, je hebt beetje teveel warmte gespaard hé, en dan plots alles geven, k vond het ook wat te warm, nee, eigenlijk vond ik dat er geen wind genoeg was, dan had de warmte beter meegevallen, want nu had ik geen zuurstof genoeg
Maar dat was enkel zaterdag en zondag, sindsdien doe je heel goed je best in samenwerking met de wind

Gepost door: fotorantje | 23-08-12

Mensen en blij zijn, pfff, meestal is dat maar heel tijdelijk ;-)
Bedankt voor uw mooie compliment, kwas der verdorie van aangedaan.

Gepost door: bea | 24-08-12

Idd Leen, ik was ook één van wellicht de vele die klaagden over véél te warm. Puf !!!! Alhoewel, zaten we niet met z'n allen te wachten op eindelijk de zomer?! Of hoe 'trop' té veel is hé.
Toch heerlijk je te verwarmen aan jouw zonnestralen hoor ;-)

Gepost door: Claire | 25-08-12

Je huisgenoten mogen hun pollen kussen met zo'n zonneke in huis! En ja, voor iedereen goed doen lukt toch nooit. ;-)

Gepost door: Nana | 27-08-12

De commentaren zijn gesloten.