03-09-12

Wacht maar!

Vandaag is het zonnig en mooi najaarsweer, het wordt 20 graden en er staat een licht briesje. En de kinderen zitten voor het eerst na de grote vakantie weer op school. Twee dagen respijt hebben ze gehad, maar het onvermijdelijke is gekomen, de eerste schooldag. Brooddozen en boekentassen zijn weer uitgepakt.

Geen jengelende kinderen meer in de supermarkt, geen files meer naar zee, zwembroekjes en zonnecrème liggen er verlaten bij. Geen blote voetjes meer maar sokjes. En ook, niet te vergeten, geen oververmoeide oma's meer! 't Lijkt wel alsof dat zuchtje wind die het vandaag zo aangenaam maakt, een gemeenschappelijke zucht van opluchting is.

Overal zag ik ze, opa's op de fiets met de kleine in het kinderstoeltje, oma's worstelend met de buggy, 'k hoorde van zere ruggen en slechte nachten. Van logeeruitstapjes naar de kust en van opa  die in 't ander bed moest slapen, want 't kleintje is bang in 't donker. De fotootjes moesten niet worden bovengehaald want je zag de wondertjes in levende lijve. De oma's straalden en de opa's waren fier. Maar toch, en toch, 'k heb er mijn bedenkingen bij.  

En als je stilletjes durft opperen dat jij dat niet zult doen, eens je kleinkinderen hebt, dat je al genoeg voor je eigen kinderen hebt gezorgd, dat de ouders maar zelf voor hun kroost moeten zorgen als ze dan toch beslissen om kinderen te nemen, je meent het niet helemaal maar je zegt het toch, af en toe kan het wel, maar toch niet te veel, als je dat zegt tegen de grootouders, dan roepen ze allemaal in koor:

wacht maar!

Commentaren

ik opperde het niet stilletjes, ik zei het luidop: nooit of nooit zou ik op kleinkinderen passen. Ondertussen ben ik geevolueerd ;-) Als ik ooit kleinkinderen heb zal ik er met veel plezier op passen....zo af en toe ;-)

Gepost door: bea | 03-09-12

ja dat zeggen ze heel stoer, wij gaan er niet naar kijken, maar eens het zover is staan ze te springen om toch ook eens te mogen zorgen voor de kleinkinderen :-)

Gepost door: fotorantje | 03-09-12

Hahaha! Zei ik je ook nog hé, laatst. Enne.... 't is echt waar, je zal wel zien. Maar trop is teveel, ook voor deze oma die echt héél blij is dat de vakantie erop zit. :-)

Gepost door: Nana | 04-09-12

ja, wacht maar!

Gepost door: oma-moetje | 04-09-12

Ik denk juist andersom, dat je op je kleinkinderen meer gaat letten omdat je dan meer tijd hebt.

Gepost door: HansDeZwans | 07-09-12

De commentaren zijn gesloten.