07-09-12

55+

Ja zeg, 'k weet het wel, 'k ben niet meer zo jong, binnenkort inderdaad, inderdaad 55. Maar om het er nu zo dik op te leggen, da's erover. 't Was deze keer geen roze doos die ik kreeg, zoals toen mijn kindertjes als roze wolkjes in 't moederhuis lagen. Ook wel een doos, maar een grijze. Bon, een cadeau is een cadeau, maar euh ... Een gids voor cholesterolverlaging, informatie over mijn pensioen, Céréal, lekker blijven genieten, Schwarzkopf grijsdekking, Une douceur remarquable ttz verbandjes voor allerhande lekkages,Sypradyn enkele tips om energiek te blijven, Amplifon "horen is opnieuw een plezier", reclame voor leesbrillen en anti-rimpelcrèmes enzovoort enzovoort. Nog net geen looprekjes in de aanbieding of een abonnement op afbetaling voor mijn uitvaart! Pffff!  Awel, stom cadeau, vind ik. 'k Weet ook wel, "een gegeven paard kijkt men niet in de bek" maar 'k zal eens wat zeggen: ik kan nog op mijn gemakje 60 km fietsen, op een gewone fiets voor de duidelijkheid!!!, ik kan nog frigo's van 't kot naar de keuken versleuren, ik kan nog kleine kinderen in mijn nek zetten,(eventjes) ik kan nog een hele nacht doorzakken als ik in 't juiste gezelschap ben. Ik kan nog een man z'n hoofd zot maken, ja ja, dat kan ik! Ik kan nog, hm, wat kan ik nog ... een heel huishouden draaiende houden, ik hoor absoluut nog wel als de kinderen te laat de trap op sluipen, ik kan nog op de trampoline springen (niet te lang en eigenlijk is dat niet helemaal waar), ik kan nog op hoge hakken lopen,(niet te ver maar toch)

Is het lijstje van al die dingetjes die in die stomme box zitten nu langer dan de dingen die ik nog kan? 

Pfffff!

Commentaren

wacht maar! Oeps, of moest dat onder het vorig postje...?

Gepost door: oma-moetje | 07-09-12

Oma moetje, 'k heb eventjes overwogen om jouw reactie te verwerpen!

Gepost door: Leen | 07-09-12

Schitterend geschreven, hahaha en nog waar ook :-)

Gepost door: bea | 08-09-12

Wees gerust, het lijstje van wat je nog kan is véééél langer dan de rommel in de cadeautjesdoos. Houden zo!

Gepost door: veerle | 08-09-12

Je bent zo oud als je je voelt en niet wat een lijstje aangeeft.

Gepost door: A van de Aa | 08-09-12

A van de Aa,toch voel ik me veel jonger dan ik ben :-)

Gepost door: Leen | 08-09-12

Klinkt zoooo herkenbaar. Zo kreeg mijn ventje de 50+ gids. Stond vol met info over pensioen, hospitalisatie, overlijden, waar je terecht kon voor allerlei hulpmiddelen die je het leven makkelijk maken, ...
Ik denk dat er zoveel ophef ontstaan is bij het ontvangen van die gids, dat ze het meteen afgeschaft hebben. Sedert jaren hoor ik er niet meer van.
Alsof 50+-ers meteen met een been in het graf staan. Hoe denken ze. Vitaal, boordevol energie, dynamisch en met veel levenslust; zo staan wij in het leven.

Gepost door: Stefanie | 08-09-12

Ach, zijn de jongeren onder ons toch al voorbereid. Kunnen wij die befaamde cadeaubox als we'm krijgen gewoon dicht laten tot we 80 zijn. :-)

Gepost door: Nana | 28-09-12

55 zijn valt best wel mee hoor Leen ... ik ben het dit jaar ook geworden, kan het soms moeilijk geloven .... voel me helemaal geen 55

Gepost door: merel | 02-10-12

De commentaren zijn gesloten.