29-09-12

verjaardag

"Ja, zoon, 25 jaar geleden had ik nu een zeer dikke buik"

"Ja mama, 25 jaar geleden zat ik nu in een zeer benarde situatie"

27-09-12

Weeral een elletje

De vierde en laatste keer! ' k Zit weer met mijn billen toegeknepen adem te halen om niet te laten merken hoe zenuwachtig ik ben. Ze rijdt veel te rap in de bochten, ze valt stil midden op een kruispunt, ze houdt niet genoeg rechts, ze denkt dat ze al kan rijden zoals ik! "Mamaaaa, relax een beetje!!!"  Ja ja maare, ik zit hier wel hulpeloos op de passagierszetel, weinig bestuurders zijn begripvol voor mijn elletje, 'k zit niet graag in een auto die stilvalt op 't kruispunt als 't voor de andere kant groen wordt .... 'k weet veel dingen die veel leuker zijn, naar mijn gedacht.

Dus duw ik zonder dat ik het weet met mijn rechtervoet op de rem, waar geen rem is, draai ik mee in de bochten, die ze veel te snel neemt, kan ik me niet beheersen om het af en toe min of meer uit te schreeuwen, "Trager, Stoppen, Remmen"  'k Lees nog eventjes mijn postje van mijn vorig elletje .

Conclusie? Ik raak het nooit gewoon, ook niet nadat ik het al een paar keer heb "doorstaan", 'k blijf erbij zweten :-)

 

He was at the 103rd floor.

cheating-1.jpg

07-09-12

55+

Ja zeg, 'k weet het wel, 'k ben niet meer zo jong, binnenkort inderdaad, inderdaad 55. Maar om het er nu zo dik op te leggen, da's erover. 't Was deze keer geen roze doos die ik kreeg, zoals toen mijn kindertjes als roze wolkjes in 't moederhuis lagen. Ook wel een doos, maar een grijze. Bon, een cadeau is een cadeau, maar euh ... Een gids voor cholesterolverlaging, informatie over mijn pensioen, Céréal, lekker blijven genieten, Schwarzkopf grijsdekking, Une douceur remarquable ttz verbandjes voor allerhande lekkages,Sypradyn enkele tips om energiek te blijven, Amplifon "horen is opnieuw een plezier", reclame voor leesbrillen en anti-rimpelcrèmes enzovoort enzovoort. Nog net geen looprekjes in de aanbieding of een abonnement op afbetaling voor mijn uitvaart! Pffff!  Awel, stom cadeau, vind ik. 'k Weet ook wel, "een gegeven paard kijkt men niet in de bek" maar 'k zal eens wat zeggen: ik kan nog op mijn gemakje 60 km fietsen, op een gewone fiets voor de duidelijkheid!!!, ik kan nog frigo's van 't kot naar de keuken versleuren, ik kan nog kleine kinderen in mijn nek zetten,(eventjes) ik kan nog een hele nacht doorzakken als ik in 't juiste gezelschap ben. Ik kan nog een man z'n hoofd zot maken, ja ja, dat kan ik! Ik kan nog, hm, wat kan ik nog ... een heel huishouden draaiende houden, ik hoor absoluut nog wel als de kinderen te laat de trap op sluipen, ik kan nog op de trampoline springen (niet te lang en eigenlijk is dat niet helemaal waar), ik kan nog op hoge hakken lopen,(niet te ver maar toch)

Is het lijstje van al die dingetjes die in die stomme box zitten nu langer dan de dingen die ik nog kan? 

Pfffff!

03-09-12

Wacht maar!

Vandaag is het zonnig en mooi najaarsweer, het wordt 20 graden en er staat een licht briesje. En de kinderen zitten voor het eerst na de grote vakantie weer op school. Twee dagen respijt hebben ze gehad, maar het onvermijdelijke is gekomen, de eerste schooldag. Brooddozen en boekentassen zijn weer uitgepakt.

Geen jengelende kinderen meer in de supermarkt, geen files meer naar zee, zwembroekjes en zonnecrème liggen er verlaten bij. Geen blote voetjes meer maar sokjes. En ook, niet te vergeten, geen oververmoeide oma's meer! 't Lijkt wel alsof dat zuchtje wind die het vandaag zo aangenaam maakt, een gemeenschappelijke zucht van opluchting is.

Overal zag ik ze, opa's op de fiets met de kleine in het kinderstoeltje, oma's worstelend met de buggy, 'k hoorde van zere ruggen en slechte nachten. Van logeeruitstapjes naar de kust en van opa  die in 't ander bed moest slapen, want 't kleintje is bang in 't donker. De fotootjes moesten niet worden bovengehaald want je zag de wondertjes in levende lijve. De oma's straalden en de opa's waren fier. Maar toch, en toch, 'k heb er mijn bedenkingen bij.  

En als je stilletjes durft opperen dat jij dat niet zult doen, eens je kleinkinderen hebt, dat je al genoeg voor je eigen kinderen hebt gezorgd, dat de ouders maar zelf voor hun kroost moeten zorgen als ze dan toch beslissen om kinderen te nemen, je meent het niet helemaal maar je zegt het toch, af en toe kan het wel, maar toch niet te veel, als je dat zegt tegen de grootouders, dan roepen ze allemaal in koor:

wacht maar!