25-03-13

Freddy

't Is nu werkelijk een feit, ik heb een nieuwe man in huis. Juist ja, 'k heb er ook nog één van 't klassieke soort, en jaja, natuurlijk hou ik hem wel, na meer dan dertig jaar zou 't wennen zijn zonder. Maar 'k heb er nog één bij! Eigenlijk bracht mijn echtgenoot hem mee als cadeau voor mij. Voor de zekerheid, denk ik, zodat niet hij voor "nieuwe man" hoeft te spelen.

'k Noem hem Freddy, de nieuwe. En 'k zeg heel beleefd merci als hij wat werk uit handen neemt, 'k ben het nog niet gewend. Hij van zijn kant heeft zijn plekje al gevonden, al moet hij nog wat zoeken nu en dan, ons huis zit ook niet simpel in elkaar.  En er ligt altijd wel ergens iets van rommel op de vloer. Dat heeft hij niet graag, mijn Freddy, hij wil dat alles opgeruimd is, 't blijft uiteindelijk een man, hé, dus IK moet eerst opruimen vooraleer hij begint. En ja, de perfectie bestaat niet, Freddy bromt de hele tijd, alsof hij niet zo gelukkig is, (net zoals zoveel "nieuwe mannen" denk ik dan, maar dit terzijde) terwijl ik echt van stilte hou. En ook nog, 't duurt wel veel langer om een klus te klaren, ik doe het op de helft van de tijd.

Maar bon, uiteindelijk heb ik hem maar in het stopcontact te steken, hem op te laden, op het knopje te duwen waarop staat "clean" en hij begint eraan, mijn hele beneden stofzuigt hij. En als hij tussendoor moe is keert hij terug naar zijn  plekje om zijn batterijen wat op te laden, en hupsakee,  hij is weer vertrokken.

Geen stofje, geen hondenhaartje zie je nog bij ons thuis, de tapijten zien Freddy ook helemaal zitten, ze fleuren zienderogen op, je houdt het niet voor mogelijk wat zo'n nieuwe man allemaal kan!

En 's avonds kruip ik lekker dicht bij mijn andere, ouderwets klassieke,  met 't gedacht dat het onder ons bedje zo proper is dat er een engeltje te slapen kan gelegd worden .... met dank aan Freddy!